10 задържани след опит за банков обир в София



10 души са задържани при полицейската операция “Защитените” тази нощ, при която е предотвратен обир на банков клон в центъра на София. 

Задържаните са извършили опит за грабеж от трезор на клон на банка ДСК в София на площад „Александър Батенберг”. 

Те са били заловени след продължило над час и половина нощно преследване и засади.

Операцията се нарича „Защитените”, защото в повечето случаи задържаните са известни и са контактували с полицията, но са освобождавани от съда при всеки случай на задържане, тоест те са под защитата на съда, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов за агенция “Фокус”.

Снощи около 23 часа крадците са пристигнали пред клона на ДСК на площад „Александър Батенберг” и са започнали заглушаване на СОТ, нещо ги е притеснило, избягали са и са се върнали около 00.10 часа.

Групата е започнала да кърти камерите на сградата. След 00.30 часа се задейства вторичен шум, който е накарал бандата да бяга. 

Министър Цветанов каза, че тя е бира оборудвана с две таксита. Едното такси е имало апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции, а другото е било оборудвано с апаратура за заглушаване на СОТ- системи.

Арестуваните са наблюдавани от месец-месец и половина. 

Това е една от най-известните криминални групи, най-добре подготвената група на някогашния люлински клан в престъпността, хора около Джиджи, каза министърът.

Задържани са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар