Цветанов доволен: Само МВР си чисти къщичката



Цветанов доволен: Само МВР си чисти къщичката
Цветан Цветанов
Може би МВР е единствената институция, която с дирекция „Вътрешна сигурност”, работи по предотвратяването и неутрализирането на служители, занимаващи се с престъпна дейност и извършващи действия, които са несъвместими с техните професионални задължения.
Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Фокус по повод скандала около действията на полицаите при ареста на Тенчо Попов, подсъдим заедно с бившия военен министър Николай Цонев за подкуп.

Относно разпространените кадри от ареста вътрешният министър припомни, че се очакват резултатите от „една обективна проверка по случая“.

Цветанов коментира и присъединяването на България към Шенгенското пространство. Той изтъкна, че страната е имала ангажимент да покрие технически критериите към месец март.

По думите му правителство и МВР са изпълнили своя ангажимент и това е доказано с последните мисии по сухопътната граница и по-специално по границата с Турция и България използва добри практики в прилагането на шенгенското законодателство.

„В тази насока страната е готова, а това е основното изискване, за да може да се присъединиш към Шенгенското пространство”, заяви Цветан Цветанов.

По думите му България вече е в ръцете на европейските политици, страните от ЕС, които трябва да вземат политическото решение за влизането в Шенген.

Вътрешният министър допълни, че се надява през 2011 година страната да бъде приета в Шенгенското пространство.
Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар