Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"



Той е много активен в съдебната система, обяви Цветан Цветанов

Има висш магистрат, съпричастен към “Октопода“



Има висш магистрат, съпричастен към “Октопода“, и той все още е в съдебната система, обяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.
"Това е лице, което е съпричастно към хората, за които говорим през последните няколко месеца, и е въпрос на доказване дали се е облагодетелствал", уточни Цветанов, но отказа да назове името му.
"Важното е, че той попада в полезрението ни с приятелството си с определени лица, което е недопустимо за служител от съдебната система – много е тежка ситуацията, тъй като той е много активен в съдебната система все още", добави Цветанов.
По думите му всичко това е много важно и тревожно, затова критиките в доклада на ЕК са съвсем основателни.
"Когато мозайката е сглобена, и се виждат решения на съда, които обезсмислят труда на МВР, ДАНС и прокуратурата, това създава предпоставки за липсата на един справедлив съдебен процес. Тогава, естествено, всички се излагат на опасност", поясни още вицепремиерът.
В началото на март Цветан Цветанов определи Висшия съдебен съвет като компрометиран и потърси връзка между "Октопода" и членовете на съвета.
От средата на февруари пък срещу 4-ма полицейски служители тече дисциплинарно производство за съпричасността им към бандата.
До момента единствените арестанти по "Октопода" са Алексей Петров и Марчело Джотолов.
На сводоба са Антон Петров-Хамстера, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков.

Източник dnes.bg



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара :

Публикуване на коментар